0

Részösszeg: Ft


Nincsenek termékek a kosárban.

Oldal kiválasztása

Amikor egyedül vagyok itthon, általában bekapcsolom a rádiót. Már vagy 3 napja az összes reklám blokkban egymást érik a black friday szpotok, és ráadásul bugyutábbnál bugyutább kivitelben.

Tegnap kíváncsiságból megnéztem a wikipédián, hogy mi is ez a nagy felhajtás? Amerikában ez a karácsonyi vásárlási szezon hivatalos megnyitója. Az elnevezést többféleképpen is magyarázzák, az egyik ilyen magyarázat szerint a “black” szó arra az időszakra utal, amikor biztos nyereséggel dolgoznak az üzletek. Amikor ugyanis még kézzel vezették a pénzügyi nyilvántartásokat, a veszteséges periódusokat pirossal írták, a nyereséget pedig feketével.

Azt nem tudom megmondani, hogy miért pont a hálaadás utáni nap kellett mindenkinek ész nélkül vásárolni, de így lett, és a kereskedők nyilván nagyon örültek ennek a trendnek, és nagyon ügyesen meglovagolták.

Hogy a Pólóapostol miért nem ül fel erre a lóra? Olyan könnyű lenne pedig!! Hát, azért nem, mert nem tudunk azonosulni ezzel az egésszel. Persze, tök jól hangzik, hogy ezekkel az ajánlatokkal mennyivel olcsóbban be lehet szerezni az ajándékokat, és tulajdonképpen így is van.

Az a tömeg, aki ilyenkor a plázákba, webshopokba áramlik világ szerte, vajon tényleg az ajándékok miatt megy? Tovább megyek, vajon tényleg arra vágyik a család, a barátok vagy bárki, akit ajándékoznál, hogy egy vagyont hagyj a boltokban, csak mert Karácsony van?

A fogyasztási kényszer mellett olyan könnyen elsikkad az idő, az odafigyelés, egymás meghallgatása. Az apró dolgok, amitől család lehet a család, barát lehet a barát.

Én azt mondom, hogy állj meg ma, és vedd számba, hogy miért lehetsz hálás! Gondolkodj kicsit, hogy mit szeretsz a társadban, barátaidban? Vedd számba a kapcsolataidat, hívd fel őket, vagy írj valami kedveset! Ha vásárolni szeretnél nekik valamit-mert ez nem bűn, akkor valami aprósággal fejezd ki a szereteted és a törődésed!