A grafikák mögötti alapanyag, értsd póló fontos része a Pólóapostolnak…, nyilván. Sok márka közül választhattunk, ki is próbáltunk jó párat. Végül az ár és a tartósság alapján választottuk a Gildan márkát. Szeretjük, mert nem fakul, nem nyúlik, és nagyon szépen tartja a szitázott, transzferezett nyomatokat. Nemrég utánanéztem, hogy hogyan készülnek a pólók, milyen felelősségvállalásokkal dolgozik a cég. Belopták magukat a szívünkbe, olvass tovább, és tudd meg, miért!

36 500 elültetett fa és 23 000 elültetett cserje

A Gildan nem kényszerűségből vállal felelősséget a környezetért, és keres fenntartható megoldásokat, hanem az egész vállalati modell erre az eszmére épül. Erdő telepítés,  53%-ban megújuló energiaforrások használata és drasztikus CO kibocsátás csökkentés ( 6 év alatt 45%-kal) Zene füleinknek!

Emberség

A pólóinkat nem távol-keleti kisgyerekek vagy asszonyok gyártják, hanem rendes fizetésért dolgozó felnőttek. A gyártásban résztvevő dolgozókat folyamatosan képzik, kiemelkedő minőségű munkakörülményeket és juttatásokat biztosítanak nekik. (pl ingyenes orvosi ellátás).

Helyi közösség

A cég a gyártás helyén a közösségi életben is részt vesz, nagy hangsúlyt fektetve az oktatásra. Segítséget adnak iskolák építésében és felújításában, ösztöndíjakat adnak, és oktatási segédanyagokat biztosítanak. Emellett a gyártás során felhasznált alapanyagok nagy részét helyben szerzik be, úgy mint: festékek, gombok, cipzárak, csomagoló anyagok és irodaszerek.

A tanusítványokat és egyéb infókat itt tudjátok elolvasni: http://gildan.com/