Barion Pixel
Ezúttal miben más?

Ezúttal miben más?

Szerintem 2021-ben adtunk el legutóbb pólót. Csak 2 év telt el, de a technológia fényéveket változott. Csak pislogtunk.

Untatnak a technikai részletek? Bocs. 

Tehát a (h)őskorban a textilre nyomtatás úgy nézett ki nagyon nagy vonalakban, hogy volt a grafika, erről készült egy úgynevezett film, amiből készült egy szita, amin keresztül a festéket rávitték az anyagra. Ez igen költséges, abban az időben is csak akkor érte meg így a pólónyomtatás, ha 50-100 db készült el ugyanazzal a grafikával. Ezt a módszert hívják szitázásnak.

Már 2019 környékén is találkoztunk az úgynevezett digitális nyomtatással. Ennél a módszernél nem kellett film vagy szita, a digitális térből egy matrica szerű hordozóra került a grafika, amit ipari hőpréssel nyomtak rá a textilre. 

Minden szaki prüszkölt miatta, hogy túl vastag a nyomat, hamar bereped, lekopik… és igazuk is volt, tényleg nem lehetett olyan szép eredményt elérni, mint a szitával. Cserébe valamivel olcsóbb volt, hiszen annyi matricát lehetett nyomtatni, amennyi éppen kellett.

Ugorjunk vissza 2023 tavaszára! Bennem megmozdult valami, hogy vállalkozni kellene. Ha már van tapasztalatunk a pólókkal, miért ne néznék utána, hogy most mi a helyzet?

Ha már belekezdek, van-e valami olyan módja ennek, hogy ne kelljen raktározni, készletezni, nagyon sok pénzt befektetni?

Hála az Istennek, van ilyen. Van egy nagyszerű partnerünk, aki villámgyorsan, a legmodernebb technológiával gyártja le azt a mennyiséget, amire éppen szükségünk van. Ráadásul olyan technológiával, amivel kevesen rendelkeznek az országban.

A grafikáinkat közvetlen a textilre nyomtatják, nincs szita, nincs “matrica”, nincs ipari vasaló. Ezzel a technológiával egyrészt gyorsabban, másrészt olcsóbban, harmadrészt tartósabb nyomatot lehet készíteni.

Mit fogsz ebből észrevenni?

  • A megrendelésed pár napon belül elkészül és nálad van. Akkor is, ha esetleg nagyobb mennyiséget rendelsz táborra vagy konferenciára
  • A nyomat nem nehézkes, nem vastag. Ha nincs benne túl sok fehér szín, akkor teljesen “érezhetetlen” (most is egy ilyen póló van rajtam, és nem érzem a nyomatot, ha végigsimítom a kezemmel)
  • Nem kopik meg a grafika, nem repedezik meg, rendkívül strapabíró lesz. (akkor sem kell megijedni, ha nem kifordítva, vagy magasabb hőfokon mosod véletlen)
  • Nem csak fehér színű grafikáink lesznek, mert ezzel a technológiával akár egy fényképet is fel lehet vinni a textilre, anélkül, hogy pajzsot csinálta a pólóból
  • Ha szeretnél valami egyedit, akkor sem kell 50-100 darabot rendelni, akár 1 db pólót is el tudunk így készíteni NEKED

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük